טיפול התנהגותי רציונלי הוא סוג של פסיכותרפיה המבוססת על הרעיון שלאנשים יש את היכולת לשנות את המחשבות וההתנהגויות שלהם. הוא פותח על ידי ד"ר אלברט אליס וד"ר אהרון בק, שהיו שניים מהפסיכולוגים המשפיעים ביותר במאה העשרים.
טיפול התנהגותי רציונלי הוא סוג של פסיכותרפיה המבוססת על הרעיון שלאנשים יש את היכולת לשנות את המחשבות וההתנהגויות שלהם. הוא פותח על ידי ד"ר אלברט אליס וד"ר אהרון בק, שהיו שניים מהפסיכולוגים המשפיעים ביותר במאה העשרים
המטפל יעזור למטופלים לזהות אמונות או התנהגויות לא רציונליות, הגורמות לבעיות רגשיות או מונעות מהם להגיע להצלחה בחיים
טיפול התנהגותי רציונלי (המכונה גם טיפול מיינפולנס) היא גישה לטיפול שפותחה על ידי ד"ר אלברט אליס בשנת 1955. גישה זו מדגישה את תפקידן של מחשבות, רגשות והתנהגויות זו בזו ומתמקדת בשינוי המחשבות והאמונות המובילות למצוקה רגשית.
המטרה של טיפול התנהגותי רציונלי-רגשי היא לשנות או לבטל מחשבות ואמונות לא רציונליות או לא מסתגלות הגורמות למצוקה רגשית. זהו סוג של טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) המבקש לשנות דפוסי חשיבה לא רציונליים על ידי בחינת הקשר בין המחשבות, הרגשות וההתנהגות שלנו.
המטרה של REBT היא לעזור לאנשים לזהות מה הם מרגישים וחושבים, וכיצד המחשבות הללו עשויות להיות לא רציונליות. כאשר אדם מזהה את המחשבות האי-רציונליות הללו, הוא יכול לעבוד על שינוין לאמונות רציונליות יותר. זה יכול לעזור להפחית את המצוקה הרגשית של הפרט ולהוביל לרגשות חיוביים יותר לגבי עצמו ולחייו.
איך להפחית את המצוקה הרגשית
הצעד הראשון להפחתת המצוקה הרגשית הוא זיהוי מקור הבעיה. ברגע שאתה יודע מה גורם למצוקה שלך, אתה יכול להתחיל לעבוד על פתרונה.
מצוקה רגשית יכולה להיגרם ממגוון דברים, כולל:
-מוות של אדם אהוב
-מוות של חיית מחמד
-גירושים או פרידות
-אובדן מקום עבודה או בית
-אובדן כסף או רכוש
המצוקה הרגשית היא בעיה משמעותית בבריאות הציבור. זה יכול להוביל לבעיות בריאות נפשיות ופיזיות שונות. ישנם גורמים רבים הגורמים למצוקה רגשית כמו גנטיקה, סביבה ואירועי חיים.
ישנן דרכים רבות להפחית מצוקה רגשית. אחת הדרכים היעילות ביותר היא באמצעות תמיכה חברתית מבני משפחה וחברים. שיטות אחרות כוללות מדיטציה, יוגה, פעילות גופנית, פסיכותרפיה וטיפולים אחרים.
יש אנשים שחווים מצוקה רגשית כאשר הם מתמודדים עם אירוע טראומטי. זה יכול להיות מוות של אדם אהוב, גירושין או כל אירוע הרסני אחר.
על מנת להפחית מצוקה רגשית, חשוב לדבר על הרגשות והמחשבות שלך עם מישהו שיקשיב ולא ישפוט אותך. חשוב גם לדאוג לעצמך על ידי אכילה טובה, פעילות גופנית ושינה מספקת. דיבור על הרגשות שלך אולי לא יגרום להם להיעלם מיד אבל זה יעזור לך להרגיש טוב יותר עם הזמן.
מצוקה רגשית היא תחושה של אי נוחות, דאגה או חרדה. זהו מצב הוויה שאינו טוב לגוף. מתח ומצוקה רגשית עלולים להוביל לבעיות בריאות רבות כולל מחלות לב, דיכאון ועוד.
הצעד הראשון להפחתת מצוקה רגשית הוא זיהוי הסימנים. אלה כוללים תחושת מתיחה, עצבנות, מצב רוח או עצב. כל אלה הם סימני אזהרה לכך שאולי הגיע הזמן לקחת קצת זמן לעצמך ולעשות משהו מרגיע כמו יוגה או מדיטציה.
השלב הבא יהיה לטפל בעצמך על ידי אכילת מזון בריא ופעילות גופנית באופן קבוע. כדאי גם לנסות ליצור איזון בין העבודה לחיים האישיים. זה כולל הצבת גבולות עם הבוס שלך כדי שלא תרגיש שניצל אותך בעבודה או לחץ על ידי בני משפחה בבית שרוצים